Breda is trotse winnaar van een heus watertappunt van Jointhepipe.org en is zaterdag 21 april om 11.00 uur geopend in het Valkenberg. Proost!

dinsdag 20 maart 2012

22 maart geen opening watertap...


We hebben alles op alles gezet, maar het watertappunt in het Valkenberg zal op 22 maart 2012 helaas niet worden geopend…

Waarom niet? “The devil is in the details” is hier wel van toepassing. Om als burger een watertappunt te laten plaatsen moet je rond de tafel met Brabant Water en de gemeente. Met beide partijen moeten overeenkomsten worden getekend. Wie zorgt waarvoor? Ons is vanuit de gemeente te kennen gegeven dat wij voor de kosten voor de realisatie, verbruik en onderhoud moesten zorgen, want het mocht de gemeente geen geld kosten. Daar hebben we, met de hulp van Bredanaars en Brabant Water (aanleg en verbruik nemen zij voor dit tappunt voor hun rekening), voor gezorgd.

Maar in het gesprek met de gemeente bleken ook de kosten voor het beheer/instandhouding (schade) bij ons te komen liggen. Dit 'detail' was (voor ons) iets nieuws met aanzienlijke gevolgen. We moeten ons nu gaan beraden over 'hoe nu verder?'

Natuurlijk zijn we enorm teleurgesteld, maar we gaan door. Je hebt een lange adem nodig en gelukkig hebben we die. Ook al zit de boel nu wat tegen; het kan zomaar zijn dat we in een stroomversnelling geraken en het tappunt er in 'De Week Van Het Water' ineens staat!

'Wereld-Water-Dag' beloofd het een prachtige dag te worden. En ook al kun je op die dag je dorst niet lessen uit het watertappunt, wij zullen ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat hij er uiteindelijk toch komt.

zaterdag 10 maart 2012

Dat was even spannend...


Soms zit het mee, soms tegen. Dat was een aantal weken het geval. De locatie die in eerste instantie akkoord was, (zie deze link) bleek technisch toch niet haalbaar. Dat soort berichten, een maand voor de opening, zijn niet echt goed voor je gestel... PANIEK! Maar met vereende krachten van zowel de gemeente als Brabant Water is het nu toch gelukt om het watertappunt in het Valkenberg te behouden! Waarvoor dank. Hieronder de nieuwe locatie.



Zoals je ziet zal hij nu schuin voor het T-Huis geplaatst gaan worden. Op dit moment worden de details uitgewerkt en overeenkomsten getekend. Want 22 maart komt met rasse schreden dichterbij. Mocht je nog willen doneren; dat kan nog steeds in een van de 10 kroegen, bij de VVV of rechtstreeks. Zo wordt het tappunt van alle Bredanaars