Breda is trotse winnaar van een heus watertappunt van Jointhepipe.org en is zaterdag 21 april om 11.00 uur geopend in het Valkenberg. Proost!

zondag 15 april 2012

Opening watertappunt!

Het is zover! Op zaterdag 21 april 2012 zal Wilbert Willems, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur van Breda, tijdens de Week van het Water om 11.00 uur in Park Valkenberg een openbaar watertappunt officieel in gebruik nemen. Dit tappunt is aan de stad aangeboden door Breda DuurSaam.


Toen Breda DuurSaam hoorde dat er in het kader van een landelijke campagne van Join the Pipe een watertappunt werd verloot is ze onmiddellijk in actie gekomen met als resultaat dat Breda nu een openbaar tappunt rijker is. Het watertappunt maakt het mogelijk om de vele bezoekers van het park te voorzien van drinkwater. Ook in veel andere steden zijn inmiddels dergelijke tappunten gerealiseerd.

Het watertappunt is tot stand gekomen dankzij de inzet van Brabant Water, de steun van AB Inbev, de medewerking van de Gemeente Breda, de gift van Join the Pipe, een geste van de ASN Bank, de gedrevenheid van Breda DuurSaam en natuurlijk de bijdragen van tientallen Bredanaars en bedrijven! Zonder hen was het allemaal niet gelukt.

Breda Duursaam is heel trots dat het gelukt is en willen dit graag met alle Bredanaars delen. Iedereen is dan ook van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn. 



Wethouder Wilbert Willems: “Als een van de duurzaamste steden van Nederland willen we dit cadeau van Breda Duursaam graag omarmen. Zo’n watertappunt kan voorkomen dat er onnodig veel plastic flesjes gebruikt worden. Voor de fabricage en het vervoer daarvan is nu minder energie nodig en de flesjes kunnen een groot aantal keren gebruikt worden voordat ze in de bakken voor plastic verpakkingen verdwijnen.”



Na de opening zal er in 't T-huis in het Valkenberg de mogelijkheid zijn om het glas (of waterdrager) te heffen op een warme zomer. Vergeet niet om een flesje mee te brengen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten